Reiki - wat is het

De letterlijke vertaling van het Japanse woord reiki is “universele levensenergie”. In Japan noemen ze het ook wel “de kracht van de zon”. Deze energie zorgt voor al het leven. Iedereen heeft deze energie van nature en kan deze ook gewoon zonder enige limiet opnemen en ontvangen.

Reiki energie is helende energie!

Deze universele levensenergie werkt op zowel het fysieke, emotionele, mentale als het spirituele lichaam in, zodat blokkades op velerlei vlakken verminderd kunnen worden. Het lichaam en de geest worden sterker en krijgen meer kracht om zichzelf te genezen. Dat is wat je bereikt met het geven van reiki.

Reiki werkt altijd door in een lichaam, het is universele energie. Zolang een lichaam het nodig heeft, blijft het stromen. Zodra dat niet meer nodig is, stopt de stroom vanzelf. Er kan dus ook nooit teveel van deze “universele levensenergie” gegeven worden.


Blokkades kunnen op meerdere levels ontstaan. Op het gebied van emoties, trauma’s, fysieke klachten, etc. Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en geeft je ontspanning en kracht. Door middel van het plaatsen van je handen op het lichaam kun je de energie doorgeven. Het lichaam krijgt de kans om te ontspannen terwijl tegelijkertijd de oorzaak van de eventuele blokkade wordt aangepakt. Door de ontspanning kan de cliënt ook leren luisteren naar intuïtie.

Ook al voelt de ontvanger er niets van, toch werkt reiki altijd.
Reiki is gewoon het werken aan jezelf en werken met anderen. Hulp bieden aan diegenen die dat willen.

Reiki geeft ontspanning en rust

Loslaten van overtuigingen die je niet dienen!

Reiki 1 is de eerste graad. De eerste graad biedt een compleet pakket waarmee je jezelf en anderen leert behandelen. Je krijgt een traditionele reiki inwijding, die je leert om je opnieuw met de universele reiki energie te verbinden. Je leert om je daar weer op af te stemmen.

In principe heb je de kennis al, alleen wordt deze bij Reiki 1 weer opnieuw afgestemd in je. Daarnaast leer je de verschillende handposities voor de zelfbehandeling en de posities op het lichaam om anderen te behandelen.

De tweede graad reiki laat je krachtiger werken met de reiki energie. Je krijgt meer inzicht in je eigen ik. Na de cursus reiki 2 kun je mensen op afstand behandelen, zodat de persoon die je behandelt niet meer fysiek dicht bij je hoeft te zijn.

Door de sterke werking van de 2e graad reiki op zowel mentaal als spiritueel vlak kun je nog beter aan jezelf werken. Je kunt beter functioneren in je dagelijkse leven. Je zult merken dat de reiki 2 cursus een verdieping en voortzetting van je zelfgekozen reiki pad is.

De derde graad in reiki is de master graad. Het pad van het reiki masterschap is een actief pad naar spirituele groei. Door actief aan jezelf te werken, leer je van jezelf te houden en de wereld om je heen. Je geeft vorm aan je persoonlijke missie en levenspad met reiki en haar spiritualiteit.

Reiki master zijn is een groot goed, een mooi geschenk aan jezelf. Als Reiki master kun je anderen leren om zelf hun eigen spirituele weg te gaan.