reiki 2 cursus afstandsbehandeling

reiki gevoel


Reiki gevoel ontwikkelen

Tijdens de eerste graad reiki leer je al dat er verschillende waarnemingen zijn wanneer je een reiki behandeling geeft. Zowel bij jezelf als bij anderen. Het gaat om de verschillende sensaties die je, als reiki behandelaar, voelt tijdens het geven van een reiki behandeling. Het gevoel dat je ervaart, kan tijdens elke behandeling weer variëren. Het is een samenspel van de energie van de behandelaar en de ontvanger. Het verschilt ook vaak per cursist. Je kunt heel veel warmte voelen, tintelende vingers, koude, slapende handen, etc. Soms voel je de pijn van de ontvanger. Onthoudt altijd dat dit niet jouw pijn of issue is. Je energie neemt slechts waar. De gewaarwording hoort bij de ontvanger.

Ervaring opdoen

Door veel behandelingen te geven, ontwikkel je je reiki gevoel. Je voelt als het ware dat er een blokkade zit op een bepaalde plaats. Of dat een bepaald gebied van het lichaam meer aandacht (langer) nodig heeft. Leer zo ook luisteren naar jouw eigen gevoel. Hoe langer je ook bezig bent met reiki (geven en ontvangen) hoe sneller je voel zich ontwikkelt. En als gevolg daarvan voel je steeds meer en ook steeds weer een andere sensatie.
Je gaat ook merken dat je aan leert voelen hoe lang je een handpositie aan dient te houden. Dat verschilt namelijk ook per plek/positie, klacht en per persoon. De ene persoon behandel je drie kwartier terwijl je met een ander ruim een uur bezig bent. Blijf altijd bij jouw reiki gevoel en luister daarnaar.

Connectie

De link die ik, als shiatsutherapeut en reiki therapeut, heel duidelijk zie tussen shiatsu en reiki is het aanvoelen van de energie, wat zegt het lichaam van de ontvanger. En hoe kun je bepaalde issues het beste behandelen. In de shiatsu heeft dit een eigen naam en in de Reiki wereld ook. In de Reiki heet dit Byosen. Letterlijk betekent “byo” ziekte of giftig en “sen” betekent ophoping van afvalstoffen die de circulatie in je lichaam blokkeren. Tijdens de Reiki 2 Cursus leer je hier nog meer over.

Je blijft altijd leren in je leven. Ontwikkel je Reiki gevoel en vertrouw!