reiki en dieren

reiki en dieren


Reiki en het behandelen van dieren

Met reiki kun je prima dieren behandelen. Dat varieert van paarden, honden, vogels, katten tot vissen, reptielen. Dus ook dieren die je niet aanraakt kun je behandelen.

Dieren voelen intuïtief aan of een behandeling ze goed doet. Dat is het leuke van dieren, die denken niet na wat er gebeurt. Dieren voelen gewoon dat Reiki een zachte, liefdevolle energie is die hun rustiger maakt of juist energiek maakt.

Elk dier behandelen met Reiki

Mijn eigen ervaring met katten Reiki geven is heel eenvoudig. Als ze Reiki willen, dan komen ze op schoot zitten. Dat kan lang of kort zijn. Zodra ze genoeg Reiki hebben gehad, lopen ze gewoon weg. Hun vacht trekt een keer en dat is het. Ook als ze gewoon ergens liggen of staan kun je Reiki geven. Zolang een dier zich prettig voelt bij de energie blijven ze gewoon zitten, staan of liggen. Zodra het genoeg is geweest lopen ze weg. Geef ze ook die ruimte.

Vanaf mijn eerste Reiki inwijding ben ik dieren gaan behandelen. Dat geeft vertrouwen en creëert een zeer sterke band met je huisdier.

Hoe behandel je dieren

Ook vogels kun je behandelen. De meeste vogels die als huisdieren worden gehouden kun je in de hand houden en dan Reiki geven. Grotere vogels als kippen kun je behandelen door ze vast te houden met je handen aan beide zijden van hun lichaam. Of als ze dat niet prettig vinden slechts 1 hand op hun rug.

Katten of, kleinere, honden kun je prima op schoot behandelen. Paarden kun je in de wei of in hun stal behandelen en zelfs vissen kun je behandelen. Die laat je gewoon in het water (vijver of aquarium) zitten en je Reiki aandacht gaat naar de vis. De positieve vibraties van de energie worden vanzelf opgevangen.

Reiki Cursussen

Met Reiki 2 heb je de tools/symbolen in handen om ook dieren een afstandsbehandeling te kunnen geven. Dat is natuurlijk helemaal ideaal bij dieren die heel angstig zijn en zeker niet dicht bij je in de buurt komen. Ook met de basis Reiki 1 kun je prima dieren behandelen. Alleen dan raak je ze wel aan of hou je je handen net iets boven het dier.

Voor meer informatie over Reiki bij dieren kun je altijd contact opnemen.

Je leven en dat van anderen positief veranderen met Reiki