Reiki Cursus online

mikao usui

Grondlegger huidige Reiki

Het Usui Reiki systeem is herontdekt en ontwikkeld door dokter Mikao Usui (Japan 1865-1926). M. Usui was rector magnificus van een universiteit in Kyoto (Japan). Het Usui reiki systeem staat voor natuurlijk genezen en persoonlijke ontwikkeling.

Mikao Usui was een spiritueel leraar in zijn thuisland Japan. Hij heeft in diverse werelddelen gereisd en lessen gevolgd in filosofie en godsdienstwetenschappen. Daarnaast heeft hij ook nog het boeddhisme bestudeerd. Dit alles om een antwoord te vinden op de zoektocht naar de “bron van genezing en heelwording”.

De universele Reiki energie is helende energie!

21 dagen mediteren

Tijdens een bezoek aan een zenklooster in Japan is er een abt die hem aanmoedigde om, volgens oud gebruik, te vasten, te mediteren en te bidden op de berg Koriyama. Dit doet Mikao Usui gedurende 21 dagen. De 21ste dag herontdekt Mikao Usui het vermogen om reiki, universele levensenergie, te ontvangen en door te geven. Het visioen geeft hem de oorspronkelijke symbolen en hun betekenis.

Eenmaal afgedaald in de bewoonde wereld geneest Usui mensen. De komende jaren behandelt hij de minder bedeelde medemensen gratis met Reiki. Ware genezing moet van binnenuit komen, iemand moet echt willen genezen en er ook zelf verantwoordelijkheid in nemen.

Reiki Stamboom

Usui ontwikkelt en verfijnt zijn Reiki methode en geeft vanaf 1925 zijn kennis door. Een aantal van hen leidde hij op tot Reiki master. Zoals dhr. Chujiro Hayashi. Na het overlijden van Mikao Usui leidt dhr. Hayashi nog vele cursisten tot Reiki masters op.

Een daarvan is mevrouw Hawayo Takata. Zij is geboren op Hawaï. De eerste vrouw en niet-Japanner die opgeleid is tot Reikimaster. Mevrouw Takata heeft reiki naar de VS en Canada gebracht.

Op dit moment is haar kleindochter, Phyllis Lei Furumoto de zogenaamde grootmeester van reiki. Zij heeft reiki in de jaren tachtig in Europa en de VS geïntroduceerd.

De overdracht van de universele levensenergie is in beginsel helemaal te herleiden naar Mikao Usui die de energie herontdekte op de berg in Japan.

Reiki in het Westen is tegenwoordig makkelijk toegankelijk voor iedereen. Er zijn veel verschillende onderwijstechnieken te bedenken. Elke Reiki master heeft weer een eigen denkwijze. Reiki is een methode om ontspanning en zelfinzicht te creëren zonder daarvoor jaren meditatietraining te hoeven volgen. Het blijft natuurlijk wel belangrijk om zelf te willen groeien. Een voortdurend leer- en groeiproces van jezelf.

Bewust Leven

✓ Laat vandaag geen boosheid toe
✓ Maak je vandaag geen zorgen
✓ Voel vandaag dankbaarheid
✓ Toon toewijding in alles wat je doet
✓ Behandel anderen met vriendelijkheid

Mikao Usui

REIKI | UNIVERSELE LEVENSENERGIE VOOR IEDEREEN
Loslaten van overtuigingen