handreiking

loslaten


Emoties en gevoelens

Het loslaten van gevoelens en emoties gaat niet zomaar. En de vraag zou eigenlijk kunnen zijn of je überhaupt iets kunt loslaten. Want waar blijft het dan? In het luchtledige, ergens zweven? Geen idee, voor mij is loslaten te ondefinieerbaar. Ik weet ook dat niet alles een duidelijke definitie hoeft te hebben, alleen in dit geval is dat voor mij wel belangrijk.

Wat is loslaten

Loslaten kan betekenen dat het er ook zo weer is. Definitief iets een plek geven klinkt voor mij veel duidelijker. Het mag er zijn! Het gaat hierbij om gevoelens en emoties die je een plek wilt geven. Soms wil je personen in je leven loslaten en soms moet je ze loslaten. Als het om een persoon gaat, die kun je loslaten of ermee breken. De emoties en/of gevoelens die je bij bepaalde personen hebt, kun je leren om mee om te gaan of ze een plek te geven in je leven.

Het is belangrijk om gevoelens en emoties te doorleven en een plek te geven. Ze mogen er zijn. Hoe verdrietig of boos je er soms over kan zijn. Zeker als je iemand dierbaars af hebt moeten geven of je huisdier waar je veel van houdt. Daarbij zijn gevoelens en emoties in het spel.

Reiki en loslaten

Met reiki kun je een bepaalde rust creëren die je helpen om om te gaan met gevoelens en emoties. De rust die je door de reiki behandeling innerlijk ervaart, helpt je om emoties te doorleven. En ja, ook al hebben ze een plek gekregen soms komen emoties en/of gevoelens in alle hevigheid naar boven. Dan kun je jezelf een reiki behandeling geven om weer innerlijke rust te ervaren. En zo weer alles in het juiste perspectief te plaatsen.

Het kan met gevoelens en emoties zover gaan dat ze je lichamelijke ongemakken geven. Als je ineens ergens last van krijgt en het is niet echt lichamelijk of psychisch verklaarbaar. Neem dan de tijd voor jezelf en ga jezelf reiki geven of laat jezelf reiki geven. Als rustmoment en als zelfreflectie om iets te doen aan het ongemak dat je ervaart.

Reiki helpt je loslaten en een plek geven